Vahvat ja terveet hiukset ruokavalion avulla

Tiesitkö, että terveelliset ruokailutottumukset voivat vaikuttaa myös hiusten terveyteen? Huonot elämäntavat, stressi ja epäterveellinen ruokavalio näkyvät usein hiuksissa, jolloin niistä tulee hauraat ja vauritoituneen näköiset.

Monet luulevat, että tämä johtuu käyttämistämme muotoilutuotteista, hiusten kihartamisesta tai muusta lämpökäsittelystä. Vaikka näillä käsittelyillä onkin osa ja arpa hiusten hyvinvoinnissa, hiusten terveys lähtee aina sisältäpäin. Toisin sanoen se, mitä syömme, vaikuttaa vahvasti siihen, miten myös hiuksemme voivat.

10 ruokaa, joiden avulla saat vahvat ja terveet hiukset

Terveellinen ruokavalio on tärkeä tekijä elimistön kokonaisvaltaisen terveyden kannalta, mutta tietyt ruoat auttavat kohentamaan erityisesti hiusten kuntoa ja hyvinvointia.

1) Avokado

Avokado sisältää runsaasti hiuksille tärkeitä B- ja E-vitamiinia sekä terveellisiä rasvoja. Avokadon nauttiminen auttaa ehkäisemään sekä ennenaikaista hiustenlähtöä että vahvistaa päänahkaa ja hiuksen rakennetta.

2) Kala

Erityisesti rasvaisen kalan sisältämät antioksidantit ja omega-3-rasvahapot auttavat ehkäisemään hiustenlähtöä sekä päänahan kuivuutta ja kutinaa.

3) Tomaatti

Tomaattien runsas B8-vitamiinipitoisuus auttaa ehkäisemään hiusten haurastumista ja tukee niiden tervettä kasvua.

4) Pähkinät

Pähkinät sisältävät runsaasti ihon ja hiusten hyvinvoinnin kannalta tärkeitä rasvoja, jotka edistävät elimistön luonnollista elastiinintuotantoa. Elastiini vastaa ihon kimmoisuuden lisäksi hiusten rakenteesta ja kiillosta.

5) Sitrushedelmät

Sitrushedelmät sisältävät runsaasti C- ja A-vitamiinia, jotka tekevät hiuksista entistä kauniimpia, vahvempia ja kiiltävämpiä.

6) Pinaatti

Kippari Kallekin tietää pinaatin voimien salaisuuden! Pinaatti sisältää runsain määrin rautaa, mikä puolestaan vilkastaa päänahan verenkiertoa. Tehokkaampi verenkierto parantaa sekä päänahan hyvinvointia että saa hiukset kasvamaan nopeammin.

7) Porkkanat

Vaikka porkkanat ovatkin tulleet tunnetuksi silmien hyvinvoinnin kannalta, niiden säännöllinen nauttiminen kosteuttaa myös hiuksia. Lisäksi porkkanan sisältämät beetakaroteenit ja C-vitamiini saavat hiukset kasvamaan vahvempina ja kiiltävämpinä.

8) Siemenet

Erityisesti auringonkukansiemenet sekä chia- ja pellavansiemenet ovat loistavia omega-3-rasvahappojen lähteitä. Rasvaisen kalan tapaan säännöllinen siementen nauttimien kosteuttaa hiuksia ja saa ne kasvamaan vahvempina.

9) Kananmuna

Kananmunien sisältämä proteiini ja sinkki ovat hiusten terveyden kannalta erittäin tärkeitä ravintoaineita. Hiusten kasvun tukemisen lisäksi sinkki auttaa sekä korjaamaan hiusta että ehkäisee ennenaikaista hiustenlähtöä.

10) Banaani

Banaani on loistava lisä ruokavalioon, sillä se auttaa kosteuttamaan hiusta juuresta lähtien. Lisäksi sen sisältämä B6-vitamiini auttaa vähentämään päänahan liiallista talintuotantoa.