Näin pidät huolta herkästä silmänympärysihosta

Silmiä ympäröivä iho on tunnetusti muuta ihoa ohuempaa ja herkempää. Lisäksi silmänympärysihosta ei löydy talirauhasia, jotka kosteuttaisivat tätä herkkää aluetta samaan tapaan kuin muu iho. Juuri tämän vuoksi onkin tärkeää, että opimme suojamaan ja kosteuttamaan silmänympärysihoa asianmukaisesti, sillä on normaalia, että ensimmäiset ikääntymisen merkit ilmaantuvat juuri tälle alueelle.

Silmänympärysihosta huolehtiminen ei ole kallis ja vaivalloinen rutiini

Monet meistä mieltävät silmänympärysihon hoidon kalliisiin anti-aging-voiteisiin, joita tulee levitellä iholle alati. Vaikka monet näistä voiteista ovat osoittautuneet tehokkaaksi avuksi herkän silmänympärysihon hoidossa, eivät ne ole ainoita tapoja tämän ihoalueen suojaamiseen ja kosteuttamiseen.

Aivan ensimmäisenä on tärkeää muistaa, että myös silmänympärysiho vaatii aivan samanlaista ihonhuoltoa, kuin mikä tahansa muu ihon osa. Monet eivät valitettavasti muista suojata silmiä ympäröivää ihoa esimerkiksi auringon UV-säteiltä tai muilta ulkoisilta tekijöiltä. Tästä syystä silmien ympärillä alkaa jo nuorellakin iällä näkyä helposti tummuneita silmänaluksia, hienoja juonteita sekä turvotusta ja punoitusta. Kanna siis aina mukana korkealla suojalla varustettua aurinkovoidetta (myös kesän pilvisinä päivinä) ja suojaa silmät tarpeen tullen aurinkolaseilla.

Kosteutus ja hieronta

Seuraava askel kiinteämpään silmänympärysihoon on kosteutus. Toisin kuin muut ihon alueet, silmänympärysiho ei kykene kosteuttamaan itse itseään. Kuiva silmänympärysiho alkaa usein oireilla juonteina ja ryppyinä sekä velttoutena.

Perinteisen silmänympärysvoiteen lisäksi täsmähoitoon kannattaa valita muutamia luonnollisia ainesosia, jotka auttavat tehostamaan tämän herkän ihoalueen kosteutta. Voit kokeilla myös silmänaamioita muutaman kerran viikossa. Loistavia ja luonnollisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kurkku, aloe vera -geeli sekä kookosöljy.

Lisäksi silmänympärysihoa voi myös hieroa varovaisesti. Hellä hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja auttaa laskemaan näin myös ihon turvotusta ja silmäpusseja. Suorita hieronta iholle pehmein pyörivin liikkein pelkkiä sormenpäitä hyödyntäen.

Uni on tärkeää

Riittävä lepo auttaa ihoa toipumaan päivän kiireistä ja stressistä. Vältä nukkumista vatsallasi, sillä tämä voi johtaa silmäpusseihin. Älä koskaan mene nukkumaan meikit naamassa, olit kuinka väsynyt tahansa. Silmänympärysihosta huolehtimiseksi meikki tulisi poistaa kasvoilta hellästi joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Toisinaan kaupalliset meikinpoistoaineet ovat tähän tehtävään vähän liiankin tehokkaita, joten meikit kannattaa kokeilla poistaa esimerkiksi manteli- tai kookosöljyn avulla.